Sabayon med passionsfrukt

Publicerat:
2014-04-16Sabayon är god att servera till bär eller helt naturell. Det går bra att använda halvtinade bär i stället för färska och hälla på äggkrämen varm.
Ingredienser
6portioner
- 250 glätt sötade hallon och blåbär
- 250gjordgubbar
Sabayon
- 1 ½ dltorrt vitt vin
- 1dlströsocker
- 5ststora äggulor
- 2-3 stpassionsfrukter
Så lagar du
1. Fördela bären i glas eller portionsformar. Spara några till garnering.
2. Vispa samman vin, socker och äggulor i en tjockbottnad kastrull över svag värme. Sjud till en tjock och fluffig kräm. Ta från värmen och vispa ytterligare en stund. Halvera och gröp ur passionsfrukten i krämen.
3. Häll krämen över bären och servera genast. Du kan också låta krämen kallna innan du häller den på bären.