Sablé tarte med inkokta rabarber

Publicerat:
2016-04-01Ingredienser
Sablébotten
- 140gmjöl
- 80gsocker
- 1gsalt
- 40gäggula
- 8gbakpulver
- 105gsmör
Chokladkräm
- 150gmjölk
- 150ggrädde
- 75gäggula
- 30socker
- 1stgelantinblad
- 240gmjölkchoklad av hög kvalitet
Citroncurd
- 180gcitron och citronzest
- 240gsmör
- 90gsocker
- 360gägg
- ½bit(ar)gelantinblad
Inkokta rabarber
- 250gcitronsaft
- 250ggrenadine
- 250gsocker
- 5stvaniljstänger
- 300grabarber
Så lagar du
Sablébotten
1. Blanda alla ingredienser till en deg i en köksmaskin, eller knåda ingredienserna för hand. Kyl sedan ner degen några minuter.
2. Ta fram valfri form tex. en ring och lägg en bit av sablédegen i botten och baka den på 165 grader i ca 8-10 min.
Mjölkchokladkräm
1. Börja med att blötlägga gelatinet.
2. Koka vispgrädden med mjölken.
3. Blanda i hop äggula och strösocker och ha i det i den kokande gräddblandningen. Sjud smeten under konstant omrörning till 83 grader och tillsätt sedan gelatinet och sila smeten över chokladen.
4. Mixa krämen slätt och låt den vila några timmar i kylen tills den stelna.
Citroncurd
1. Blanda socker, citronjuice, citronskal och ägg. Koka allt över ett vattenbad till 83 grader.
2. Sila smeten och tillsätt gelatinet och mixa i det osaltade smöret.
Inkokta rabarber
1. Koka Grenadine med socker och den färskpressade citronsaften.
2. Skär rabarbern i bitar och häll den varma lagen över. Låt dom sedan ligga och mjukna i lagen.