Saffransmuffins med äpple

Publicerat:

Ingredienser

12portioner

  • ½krm
    saffran (0,25 g)
  • 1tsk
    sprit
  • 100g
    smör
  • 2st
    stora ägg
  • dl
    strösocker
  • 100g
    riven mandelmassa
  • ½dl
    vatten
  • 3dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 2st
    äpplen

Så lagar du

Eftersom muffinssmeten blir tung är det bäst att grädda dem i en muffinsplåt eller tredubbla pappersformar för då håller de formen bättre.

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Stöt saffranet och blanda det med sprit. Smält smöret.

3. Vispa ägg och socker. Tillsätt mandelmassa, saffran och vatten.

4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör också ner smöret.

5. Häll smeten i en väl smord muffinsplåt eller tredubbla muffinsformar av papper. Fyll upp nästan till kanten. Klyfta äpplena tunt och stick ner dem i muffinsen.

6. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.

Dela det här receptet med dina vänner!