Ingredienser
12portioner
- ½krmsaffran (0,25 g)
- 1tsksprit
- 100gsmör
- 2ststora ägg
- 1½dlströsocker
- 100griven mandelmassa
- ½dlvatten
- 3dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 2stäpplen
Så lagar du
Eftersom muffinssmeten blir tung är det bäst att grädda dem i en muffinsplåt eller tredubbla pappersformar för då håller de formen bättre.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Stöt saffranet och blanda det med sprit. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker. Tillsätt mandelmassa, saffran och vatten.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör också ner smöret.
5. Häll smeten i en väl smord muffinsplåt eller tredubbla muffinsformar av papper. Fyll upp nästan till kanten. Klyfta äpplena tunt och stick ner dem i muffinsen.
6. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.