Ingredienser
4portioner
- 200gbomba/avorio ris
- 2schalottenlök, finhackad
- 2literskaldjursbuljong
- 1knippa(or)persilja
- 1klyfta(or)vitlök
- 1citron
- 1paketsaffran
- 1dlsalladslök, skuren
- 10cocktail tomat, skalad
- 1påse(ar)räkor
- 200gvit fisk, msc märkt
- 4krabbklor
- salt, svartpeppar
- olivolja
Så lagar du
1. Skala räkor och krabbklor. Stek skalen med en liten klick smör.
2. Tillsätt vatten och koka ur i 15 min. Sila och spara buljong.
3. Finhacka persilja, vitlök och citronskal. Blanda med lite olivolja till en såsliknande konsistens.
4. Svetta löken mjuk i lite olivolja. Tillsätt saffran och ris.
5. Tillsätt skaldjursbuljong efterhand tills riset är mjukt och krämigt.
6. Smaka av riset med persiljaoljan, salt, svartpeppar och citronjuice.
7. Avsluta med att röra ner nystekt fisk, bläckfisk, räkor och krabbkött. Servera direkt.