Saffranspannkaka
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Härligt gul efterrätt i recept av kocken Malin Söderström.
Ingredienser
4portioner
- ¾dlrundkornigt ris
- 1dlgrädde
- 4dlmjölk
- ½tsksalt
- 1 ½msksmör
- 1-2msksocker
- 1paketsaffran
- 2stägg
- ½hgmandel
Så lagar du
1. Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Häll ner risgrynen och tillsätt salt och smör. Låt grynen svälla på svag värme 35–40 minuter och rör om då och då.
2. Låt gröten kallna, späd med lite mjölk om den verkar för tjock. Tillsätt socker, stött saffran och mandel och rör ner äggen ett i sänder.
3. Häll smeten i en smord form, 20–25 cm i diameter, eller i portionsformar, och grädda kakan på 200 grader i ca 30 minuter (för stor form) eller 12 minuter (för portionsformar).
4. Servera saffranspannkakan ljummen med hemkokt drottningsylt och lätt vispad grädde eller vaniljkeso.