Saffranspannkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

Härligt gul efterrätt i recept av kocken Malin Söderström.

Ingredienser

4portioner

  • ¾dl
    rundkornigt ris
  • 1dl
    grädde
  • 4dl
    mjölk
  • ½tsk
    salt
  • 1 ½msk
    smör
  • 1-2msk
    socker
  • 1paket
    saffran
  • 2st
    ägg
  • ½hg
    mandel

Så lagar du

1. Koka upp mjölk och grädde i en tjockbottnad kastrull. Häll ner risgrynen och tillsätt salt och smör. Låt grynen svälla på svag värme 35–40 minuter och rör om då och då.

2. Låt gröten kallna, späd med lite mjölk om den verkar för tjock. Tillsätt socker, stött saffran och mandel och rör ner äggen ett i sänder.

3. Häll smeten i en smord form, 20–25 cm i diameter, eller i portionsformar, och grädda kakan på 200 grader i ca 30 minuter (för stor form) eller 12 minuter (för portionsformar).

4. Servera saffranspannkakan ljummen med hemkokt drottningsylt och lätt vispad grädde eller vaniljkeso.

Dela det här receptet med dina vänner!