Saffransris med hallon

Publicerat:
2019-12-18Tillagningstid:
Julig dessert som du gör lätt och snabbt.
Ingredienser
8portioner
- ½krmsaffran, 0,25 g
- ½tskkardemummakärnor
- 2dlvispgrädde
- 1krmkanel, mald
- 500grisgrynsgröt
- 2-3mskströsocker
Hallongelé
- 1paketfrysta hallon, 250 g
- 4mskgelésocker
Så lagar du
1. Finstöt saffran och kardemumma och häll på grädden. Låt stå en stund, gärna 30 minuter eller längre.
2. Vispa grädden. Blanda sedan grädde, kanel och gröt och smaksätt med socker. Häll upp i glas eller portionsskålar.
3. Koka upp hallonen med gelésockret. Koka ½ minut. Låt svalna något och fördela sedan hallonen över riset.
4. Ställ att stelna i kyl.