Saffransrisotto

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1stliten lök
- 2stvitlöksklyftor
- 1mskoliv- el rapsolja
- 2dlavorioris
- 0,5-1kuvert saffran
- 4-5dlgrönsaksbuljong
- 0,5 dlvitt vin
- 0,5dlnyriven parmesanost
- 1msksmör el margarin
Så lagar du
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i oljan.
Tillsätt ris, saffran och 4 dl av buljongen. Låt koka ca 25 minuter. Späd sedan efter hand med vinet och resten av buljongen. Riset ska vara saftigt som risgrynsgröt när det är färdigt.
Rör ner parmesanost och smör eller margarin när riset har kokat färdigt.
Servera till vegetter/kidneybönburgare eller grillat, marinerat svampspett samt vitlöksfrästa spenatblad och grillad tomat.
Gästkock: Inga-Britt Sundqvist i Vegetariska kokboken, ICA Bokförlag.