Saffransrisotto

Saffransrisotto

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    liten lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1msk
    oliv- el rapsolja
  • 2dl
    avorioris
  • 0,5-1
    kuvert saffran
  • 4-5dl
    grönsaksbuljong
  • 0,5 dl
    vitt vin
  • 0,5dl
    nyriven parmesanost
  • 1msk
    smör el margarin

Så lagar du

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i oljan.

Tillsätt ris, saffran och 4 dl av buljongen. Låt koka ca 25 minuter. Späd sedan efter hand med vinet och resten av buljongen. Riset ska vara saftigt som risgrynsgröt när det är färdigt.

Rör ner parmesanost och smör eller margarin när riset har kokat färdigt.

Servera till vegetter/kidneybönburgare eller grillat, marinerat svampspett samt vitlöksfrästa spenatblad och grillad tomat.

Gästkock: Inga-Britt Sundqvist i Vegetariska kokboken, ICA Bokförlag.

Dela det här receptet med dina vänner!