Saftiga cheeseburgare

Publicerat:
2022-05-27Tillagningstid:
De flesta brukar ha salt och peppar i färsen, men jag tar alltid dijonsenap som ger en annorlunda och väldigt god smak.
Ingredienser
4portioner
- 600gnötfärs eller högrevfärs
- salt
- svartpeppar
- ½dldijonsenap
- 80gcheddarost
- 2rödlökar
- 4hamburgergurka
- 4baconskivor
- smör, till stekning
- 4franska brioche-hamburgerbröd
Så lagar du
- Skiva rödöken tunt och lägg i kallt vatten. Skölj för att få bort bittersmaken.
- Skär hamburgerbröden.
- Blanda färsen med salt, peppar och dijonsenap.
- Dela färsen i lika stora delar och forma fyra hamburgare. Pressa ihop färsen utan att arbeta med den för mycket.
- Stek bröden i en torr panna så att de får lite stekyta.
- Platta till burgarna och stek på hög värme i en panna utan fett, köttet släpper fett som burgarna steks i.
- Tryck till burgarna medan de steks för de har en förmåga att dra ihop sig och resa sig. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta.
- Stek baconskivorna.
- När burgarna börjar bli färdiga, lägg en ostskiva på varje burgare.
- Lägg hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak. Toppa med rödlök, bacon och gurka. Klicka och bred på majonnäsen på toppen och lägg ihop burgarna.
- Servera och ät direkt!