Salami- och skinkchips och salta parmesankex

Publicerat:
2017-05-26Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
Korv- och skinkchips
- 100gskivad salami
- 100glufttorkad skinka
Parmesankex
- 100gsmör
- 2dlvetemjöl
- 2dlfärskriven parmesan
- 2tsksalt
- 1nypa(or)cayennepeppar
- torkade örter till garnering
Så lagar du
Chips
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg salami- och skinkskivor på bakplåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen cirka 8–10 minuter.
3. Ta ut och låt svalna.
Parmesankex
1. Kör alla ingredienser till en deg i en matberedare.
2. Rulla ut degen i två smala längder på smörpapper (ca 4–5 cm i diameter). Rulla dem i torkade örter och låt vila i kylskåp ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Skär rullarna i ca 0,5 cm skivor med vass kniv. Lägg kexen på bakplåtspapper och grädda ca 8 minuter. Låt dem få lite färg men inte bli alltför bruna.
Dryckestips
Mousserande:
Pierre Peters Cuvée de Réserve, Frankrike
Nr 7350, 349 kronor
Estelado Rosé Sparkling Wine, Chile
Nr 7475, 99 kronor
Vitt vin:
Blason de Bourgogne Mâcon-Villages 2015, Frankrike
Nr 2295, 99 kronor
Rosé:
Ecologica La Pluma Rosé 2016, Spanien
Nr 2197, 89 kronor
Öl:
Nils Oscar God Lager, Sverige
Nr 1305, 20:90 (33 cl)
Alkoholfritt
Mousserande:
Arc-en-Ciel 2015, Frankrike
Nr 1932, 53 kronor
Öl:
Störtebeker 1402, Tyskland
Nr 1900, 12:90 (33 cl)