Salamirullar

Publicerat:
2017-02-03Tillagningstid:
Italienska smaker i liten rulle. Receptet räcker till 8 på en buffé.
Ingredienser
8portioner
- 160gtunnskivad salami
- 200gfärskost
- 1dlriven parmesanost
- 1½dlfinhackad basilika
- 1stcitron, det finrivna skalet
Så lagar du
1. Lägg ut salamiskivorna omlott på ett smörpapper, ca 33x42 cm. Bred försiktigt på färskost, strö över parmesanost, hackad basilika och finrivet citronskal.
2. Rulla ihop till en rulle och skär sedan cirka 2 cm tjocka skivor.
3. Lägg upp på serveringsfat och strö gärna över ytterligare lite finhackad basilika.
Dryckestips
Mousserande rosévin:
Monte Rossa Flamingo Rosé Brut, Italien
Nr 7615, 160 kronor
Vitt vin:
Marqués de Riscal Organic 2016, Spanien
Nr 6001, 80 kronor
Rött vin:
Alva 2015, Frankrike
Nr 2288, 80 kronor
Alkoholfritt mousserande rosévin:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor
Alkoholfritt vitt vin:
Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, Chile
Nr 1987, 59 kronor