Salamirullar

Salamirullar

Publicerat:

Tillagningstid:

Italienska smaker i liten rulle. Receptet räcker till 8 på en buffé.

Ingredienser

8portioner

  • 160g
    tunnskivad salami
  • 200g
    färskost
  • 1dl
    riven parmesanost
  • dl
    finhackad basilika
  • 1st
    citron, det finrivna skalet

Så lagar du

1. Lägg ut salamiskivorna omlott på ett smörpapper, ca 33x42 cm. Bred försiktigt på färskost, strö över parmesanost, hackad basilika och finrivet citronskal.

2. Rulla ihop till en rulle och skär sedan cirka 2 cm tjocka skivor.

3. Lägg upp på serveringsfat och strö gärna över ytterligare lite finhackad basilika.

Dryckestips

Mousserande rosévin:
Monte Rossa Flamingo Rosé Brut, Italien
Nr 7615, 160 kronor

Vitt vin:
Marqués de Riscal Organic 2016, Spanien
Nr 6001, 80 kronor

Rött vin:
Alva 2015, Frankrike
Nr 2288, 80 kronor

Alkoholfritt mousserande rosévin:
Arc-en-Ciel Vin de Rosé, Frankrike
Nr 1932, 49 kronor

Alkoholfritt vitt vin:
Torres Santa Digna Sauvignon Blanc, Chile
Nr 1987, 59 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!