Salamispäckad kyckling på avokadobädd

Publicerat:
2016-02-01Tillagningstid:
Kycklingfilén med salamisegel seglar fram i smakrik avokadoröra ovanpå en generös skiva rostat lantbröd. Festligt och annorlunda med fina smakkombinationer.
Ingredienser
4portioner
- 4kycklingfiléer
- 1mskolja + 1 msk soja
- svartpeppar
- 12-16skiva(or)god salami
- 2avokado
- 1/2rödlök, finhackad
- 1-2pressad lime
- salt, peppar
- 4stora skivor lantbröd + lite olivolja
Servering
- 1påse(ar)blandad sallad, gärna italiensk
- hyvlad parmesan
- olivolja
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225º.
2. Skär några snitt på snedden i kycklingfiléerna. Blanda olja och soja, pensla köttet. Peppra. Stick ner salamin i skårorna och stek kycklingen helt igenom i ugnen, 20–22 min.
3. Gröp ur avokadorna och mosa dem grovt. Blanda med lök, smaka av med limesaft och kryddor. Rosta brödskivorna vackert bruna i ugnen, ta ut och rippla över lite olja.
4. Arrangera salladen på 4 tallrikar. Bred avokadoröran på brödet och lägg ovanpå salladen, toppa med kycklingen. Hyvla parmesan över salladen och ringla lite olja ovanpå.