Sallad med friterad ansjovis, kokt ägg, kapris, dill och senapsvinägrette

Publicerat:
2014-12-03Enkel men väldigt god sallad, kan serveras som förätt eller som en lättare måltid.
Ingredienser
4portioner
Ansjovis
- 1burk(ar)ansjovisfiléer
- 2dlvetemjöl
- 3stägg
- 2dlskorpmjöl
- ca 2dlolja till fritering
Sallad
- 1sthuvud romansallad
- 3mskkapris
- 4stägg
- 1mskgrov söt-stark senap
- 1mskkallpressad rapsolja
- 2tskvitvinsvinäger
- salt och peppar
- dill till garnering
Så lagar du
Ansjovis
1. Rulla ansjovisfiléerna i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist skorpmjöl.
2. Hetta upp olja till ca 160 grader och fritera den panerade ansjovisen tills den är gyllenbrun. Låt rinna av på papper.
Sallad
1. Koka äggen ca 5 minuter (de skall vara fasta men ha en krämig gula) och spola de sedan i kallt vatten. Skala äggen och dela på mitten.
2. Tvätta salladen och riv ner den i mindre bitar. Blanda samman vinägretten bestående av senap, rapsolja, vinäger, salt och peppar. Dressa salladen och lägg på upp på tallrikar.
3. Garnera men ägghalvor, kapris, friterad ansjovis och färsk dill.