Sallad med getost
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4stsmå franska getostar
- 1mskvetemjöl
- 1stägg
- 150gfärska vita brödsmulor
- 50gmald mandel
- gsalt och peppar
Sallad och dressing
- 4mskvalnötsvinegrätt (recept följer)
- 4tskvalnötter
- 50gsalladsblad
- 1tskschalottenlök
- 1tskgräslök
Så lagar du
<b>1.</b> Värm ugnen till 175 grader.
<b>2.</b> Strö ut mjölet på en flat tallrik, vispa upp ägget i en skål. Blanda
brödsmulorna, mandeln och salt och peppar i en annan skål.
<b>3.</b> Rulla getostarna först i mjölet, sen i ägget och sist i brödsmulorna. Pressa in dem ordentligt.
<b>4.</b> Ställ in ostarna i kylen och blanda till vinägretten (recept följer). Lägg valnötterna i den.
<b>5.</b> Skölj salladen och rensa den eventuellt.
<b>6.</b>Sätt en tung gryta på spisen, häll i oljan och fritera ostarna när oljan är 170 grader. Det tar ca 2 min. De ska bli guldbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
<b>7.</b> Lägg ostarna på ett bakpapper på en plåt. Baka dem i ugnen i 3 min.
<b>8.</b> Lägg upp salladsbladen i en stor skål. Skvätt över vinägretten, strö på schalottenlöken och gräslöken.
<b>9.</b> Lägg upp salladen på 4 tallrikar, lägg en getost på var och en och servera genast.
</b>Recept: John Burton Race </b>