Ingredienser

4portioner

  • 4st
    små franska getostar
  • 1msk
    vetemjöl
  • 1st
    ägg
  • 150g
    färska vita brödsmulor
  • 50g
    mald mandel
  • g
    salt och peppar

Sallad och dressing

  • 4msk
    valnötsvinegrätt (recept följer)
  • 4tsk
    valnötter
  • 50g
    salladsblad
  • 1tsk
    schalottenlök
  • 1tsk
    gräslök

Så lagar du

<b>1.</b> Värm ugnen till 175 grader.

<b>2.</b> Strö ut mjölet på en flat tallrik, vispa upp ägget i en skål. Blanda

brödsmulorna, mandeln och salt och peppar i en annan skål.

<b>3.</b> Rulla getostarna först i mjölet, sen i ägget och sist i brödsmulorna. Pressa in dem ordentligt.

<b>4.</b> Ställ in ostarna i kylen och blanda till vinägretten (recept följer). Lägg valnötterna i den.

<b>5.</b> Skölj salladen och rensa den eventuellt.

<b>6.</b>Sätt en tung gryta på spisen, häll i oljan och fritera ostarna när oljan är 170 grader. Det tar ca 2 min. De ska bli guldbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper.

<b>7.</b> Lägg ostarna på ett bakpapper på en plåt. Baka dem i ugnen i 3 min.

<b>8.</b> Lägg upp salladsbladen i en stor skål. Skvätt över vinägretten, strö på schalottenlöken och gräslöken.

<b>9.</b> Lägg upp salladen på 4 tallrikar, lägg en getost på var och en och servera genast.

</b>Recept: John Burton Race </b>

Dela det här receptet med dina vänner!