Sallad med krämig sardelldressing och kyckling

Publicerat:
2015-05-11Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Sallad
- 500gsmå potatisar, gärna färsk
- 150gharicots verts
- 1stromansallad eller 3 baby-gemsallad
- 1stliten gurka
- 1knippa(or)rädisor
- 1stfärsk gul eller röd lök
Stekta kycklingbröst
- 4stkycklingbröst med skinn, ca 800 g
- 1tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar
- 1msksmör
- 1mskolivolja
Dressing
- 1stägg
- 4stsardeller
- 2tskdijonsenap
- 1mskvitvinsvinäger
- 1dlneutral rapsolja
- 1dlavrunnen kapris
- 2krmsalt
- 2krmnymald svartpeppar
Så lagar du
1. Tvätta potatisen väl och koka den. Koka även bönorna några minuter. Spola av dem i kallt vatten.
Dressing
1. Lägg ner ägget i kokande vatten. Koka 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Gröp ur ägget i en liten bunke. Tillsätt sardeller, senap och vinäger. Kör med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en krämig sås. Tillsätt kaprisen. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär potatisen i bitar. Blanda med hälften av dressingen och bönorna.
3. Ansa salladen, skölj och torka den väl. Bryt bladen i bitar. Skiva rädisorna och löken tunt och skär gurkan i bitar. Blanda ner alltsammans med potatisen och bönorna. Blanda ner resten av dressingen.
4. Servera med kycklingen antingen nystekt eller kall i bitar.
Kyckling
1. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn kycklingen på båda sidor. Lägg den i en ugnsform. Stick i en termometer i tjockaste delen.
2. Stek mitt i ugnen på 225 grader tills innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt svalna. Skär sedan i skivor tvärs över filéen.