Sallad med krämig sardelldressing och kyckling

Sallad med krämig sardelldressing och kyckling

Publicerat:

Tillagningstid:

Fuska inte med dressingen, det är den som gör den här rätten riktigt god och lyxig kycklingsallad.

Ingredienser

4portioner

Sallad

  • 500g
    små potatisar, gärna färsk
  • 150g
    haricots verts
  • 1st
    romansallad eller 3 baby-gemsallad
  • 1st
    liten gurka
  • 1knippa(or)
    rädisor
  • 1st
    färsk gul eller röd lök

Stekta kycklingbröst

  • 4st
    kycklingbröst med skinn, ca 800 g
  • 1tsk
    salt
  • ½tsk
    nymald svartpeppar
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    olivolja

Dressing

  • 1st
    ägg
  • 4st
    sardeller
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 1msk
    vitvinsvinäger
  • 1dl
    neutral rapsolja
  • 1dl
    avrunnen kapris
  • 2krm
    salt
  • 2krm
    nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Tvätta potatisen väl och koka den. Koka även bönorna några minuter. Spola av dem i kallt vatten. 

Dressing

1. Lägg ner ägget i kokande vatten. Koka 3 minuter. Spola av i kallt vatten. Gröp ur ägget i en liten bunke. Tillsätt sardeller, senap och vinäger. Kör med mixerstav. Tillsätt oljan droppvis under gång och kör till en krämig sås. Tillsätt kaprisen. Smaka av med salt och peppar.

2. Skär potatisen i bitar. Blanda med hälften av dressingen och bönorna.

3. Ansa salladen, skölj och torka den väl. Bryt bladen i bitar. Skiva rädisorna och löken tunt och skär gurkan i bitar. Blanda ner alltsammans med potatisen och bönorna. Blanda ner resten av dressingen.

4. Servera med kycklingen antingen nystekt eller kall i bitar.

Kyckling

1. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp smör och olja i en panna och bryn kycklingen på båda sidor. Lägg den i en ugnsform. Stick i en termometer i tjockaste delen.

2. Stek mitt i ugnen på 225 grader tills innertemperaturen är 68 grader. Ta ut och låt svalna. Skär sedan i skivor tvärs över filéen.

Dela det här receptet med dina vänner!