Sallad med matsuhisadressing

Sallad i skål.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna dressing skapades av en prisbelönt japansk kock. Perfekt i sallader när man serverar asiatisk mat men kan användas när som helst. Gör gärna en större sats att ha på lut i kylskåpet.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    schalottenlök
  • 2msk
    soja
  • 2msk
    risvinäger
  • 2tsk
    vatten
  • ½tsk
    socker
  • ennypa(or)
    salt
  • ¼tsk
    gult senapspulver
  • 1nypa(or)
    svartpeppar
  • 3msk
    sesamolja
  • 1-2påse(ar)
    fina salladsskott (mache, rödbetsskott eller andra fina, späda blad.)
  • ½dl
    rostade sesamfrön

Så lagar du

1. Hacka schalottenlöken fint.

2. Blanda alla ingredienserna utom oljan i en skål och rör om. Rör till sist ner oljan.

3. Blanda dressingen och salladen strax innan servering och strö över rostade sesamfrön.

Dela det här receptet med dina vänner!