Sallad med matsuhisadressing

Publicerat:
2016-04-15Tillagningstid:
Denna dressing skapades av en prisbelönt japansk kock. Perfekt i sallader när man serverar asiatisk mat men kan användas när som helst. Gör gärna en större sats att ha på lut i kylskåpet.
Ingredienser
4portioner
- 1stschalottenlök
- 2msksoja
- 2mskrisvinäger
- 2tskvatten
- ½tsksocker
- ennypa(or)salt
- ¼tskgult senapspulver
- 1nypa(or)svartpeppar
- 3msksesamolja
- 1-2påse(ar)fina salladsskott (mache, rödbetsskott eller andra fina, späda blad.)
- ½dlrostade sesamfrön
Så lagar du
1. Hacka schalottenlöken fint.
2. Blanda alla ingredienserna utom oljan i en skål och rör om. Rör till sist ner oljan.
3. Blanda dressingen och salladen strax innan servering och strö över rostade sesamfrön.