Sallad Nicoise

Sallad Nicoise

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 6st
    potatisar
  • 2st
    ägg
  • 1ask(ar)
    haricot vertes
  • 6st
    tomater
  • 6st
    rädisor
  • 1st
    romansalladshuvud
  • 12st
    svarta oliver
  • noga utvalt ogräs

Dressing

  • 2st
    sardeller
  • 2tsk
    dijonsenap
  • 1dl
    olivolja
  • 1msk
    sardellolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Dela de i förväg kokta potatisarna i bitar och äggen i fyra klyftor.

2. Koka haricots verts en kort stund och spola dem sedan i kallt vatten.

3. Klyfta tomater och rädisor. Bryt salladen i bitar och lägg i ett djupt fat. Lägg tomaterna längs kanterna och tillsätt därefter övriga salladsingredienser.

Dressing:

4. Strimla sardellerna och lägg i en skål. Blanda i dijonsenap och salt. Rör ner olivolja samt en matsked av sardelloljan och smaksätt med peppar. Ringla dressingen över salladen precis innan servering.

Tips:

Lägg till färsk, halstrad tonfisk för en lyxigare sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!