Ingredienser
4portioner
- 6stpotatisar
- 2stägg
- 1ask(ar)haricot vertes
- 6sttomater
- 6strädisor
- 1stromansalladshuvud
- 12stsvarta oliver
- noga utvalt ogräs
Dressing
- 2stsardeller
- 2tskdijonsenap
- 1dlolivolja
- 1msksardellolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Dela de i förväg kokta potatisarna i bitar och äggen i fyra klyftor.
2. Koka haricots verts en kort stund och spola dem sedan i kallt vatten.
3. Klyfta tomater och rädisor. Bryt salladen i bitar och lägg i ett djupt fat. Lägg tomaterna längs kanterna och tillsätt därefter övriga salladsingredienser.
Dressing:
4. Strimla sardellerna och lägg i en skål. Blanda i dijonsenap och salt. Rör ner olivolja samt en matsked av sardelloljan och smaksätt med peppar. Ringla dressingen över salladen precis innan servering.
Tips:
Lägg till färsk, halstrad tonfisk för en lyxigare sallad.