Sallad på blandade bönor i parmesanostdressing
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500gblandade bönor tex. sockerärtor, haricots vert mm.
- 2stäggulor
- 2dlrapsolja
- 60griven parmesanost
- 2stpressade vitlöksklyftor
- 5mskrödvinsvinäger
- 2stsardellfiléer
- 100gsalladskott
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Ansa och koka bönorna i saltat vatten, kokas i ca 2 minuter, skölj dem sedan i kallt vatten. Häll upp i ett durkslag och låt rinna av.
2. Vispa äggulorna, tillsätt rapsolja, häll droppvis under vispning.
3. Mixa sedan i de övriga ingredienserna med en stavmixer, mixas till en slät massa. Smaka av med salt och vitpeppar
4. Blanda dressingen med de kokta bönorna, lägg upp på ett fat tillsammans med sallad.