Sallad på blandade bönor i parmesanostdressing

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    blandade bönor tex. sockerärtor, haricots vert mm.
  • 2st
    äggulor
  • 2dl
    rapsolja
  • 60g
    riven parmesanost
  • 2st
    pressade vitlöksklyftor
  • 5msk
    rödvinsvinäger
  • 2st
    sardellfiléer
  • 100g
    salladskott
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Ansa och koka bönorna i saltat vatten, kokas i ca 2 minuter, skölj dem sedan i kallt vatten. Häll upp i ett durkslag och låt rinna av.

2. Vispa äggulorna, tillsätt rapsolja, häll droppvis under vispning.

3. Mixa sedan i de övriga ingredienserna med en stavmixer, mixas till en slät massa. Smaka av med salt och vitpeppar

4. Blanda dressingen med de kokta bönorna, lägg upp på ett fat tillsammans med sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!