Sallad på fänkål och blodapelsin med citrusvinägrett

Publicerat:
2015-01-28Tillagningstid:
En älsklingskombination som dyker upp i olika varianter på mitt middagsbord året runt.
Ingredienser
- 1-2stfänkålshuvuden
- 2stblodapelsiner
- 1stavokado
- 1kvist(ar)färsk mynta
- 2-3strostade rökta mandlar
Citrusvinägrett
- ½strödlök
- 1dlolivolja
- 1msksesamolja
- 1mskvitvinsvinäger
- 2mskcitronsaft
- 2mskapelsinsaft
- ½stcitron (skalet)
- salt och peppar
Så lagar du
1. Ansa och skär fänkålen tunt. Gärna på mandolin. Blanda ihop en citrusvinägrett och slå den över fänkålen. Ställ kallt i cirka 30 minuter.
2. Skär bort skalet på apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Skala och tärna avokadon. Blanda apelsin och avokado men fänkålssalladen.
3. Strö över rostade mandlar och finhackad mynta.
Citrusvinägrett
1. Hacka löken fint och blanda ihop all ingredienser i en burk med lock. Skaka om ordentligt och smaka av med salt och peppar.