Sallad på grillade citronmarinerade primörer - serveras med rökt fisk

Sallad på grillade citronmarinerade primörer - serveras med rökt fisk

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    grillade blandade primörer, t ex: vårlök, sparris, späda morötter, färsk potatis m.m.
  • 400g
    rökt fisk, t ex: makrill, sik, abborre, lax
  • 1/2 dl
    olivolja
  • 1/2 dl
    citronsaft
  • 1/2 dl
    hackad gräslök

salt

    sallad, bröd samt färskost

      Så lagar du

      1. Koka primörerna al dente i saltat vatten innan dom läggs på grillen.

      2. Blanda samman olivoljan, citronsaften samt gräslöken, när primörerna har fått en fin grillyta så blanda samman med marinaden. Ställ i kyl.

      3. När primörerna är kalla serveras dom med den rökta fisken samt med sallad, bröd och färskost.

      Dela det här receptet med dina vänner!