Sallad på halstrad kycklinglever i grovkornig senapssås, rostad kålrot samt torkat surdegsbröd

Sallad på halstrad kycklinglever i grovkornig senapssås, rostad kålrot samt torkat surdegsbröd

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    kycklinglever
  • 1dl
    grädde
  • 1msk
    grovkornig senap
  • 200g
    kålrot
  • 100g
    blandsallad
  • 12
    skivor surdegsbröd
  • 2msk
    olivolja
  • 1msk
    smör
  • ca 1dl
    rågmjöl till panering
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Skiva surdegsbrödet så tunt som möjligt och låt de ligga framme över natten så att de torkar eller snabbtorka i ugnen.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Ansa och skär ner kålroten i sockerbitsstora tärningar, lägg på en plåt med 1 msk olivolja. Rosta kålroten i ca 10 minuter tills den är gyllenbrun. Smaka av med salt.

4. Avlägsna senor från levern, panera kycklinglevern i rågmjöl, stek i smör ca 1-2 minut på var sida.

5. Slå på grädden och rör i senapen, låt koka i ca 1 minut. Lägg i persiljan, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Upplägg

1. Vänd upp blandsalladen i 1 msk olivolja.

2. Placera kycklinglevern med sås mitt på tallriken, salladen ovan på kycklinglevern strö bitar av kålroten runt om samt placera 3 tunna skivor surdegsbröd på salladen.

Dela det här receptet med dina vänner!