Sallad på halstrad kycklinglever i grovkornig senapssås, rostad kålrot samt torkat surdegsbröd

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 400gkycklinglever
- 1dlgrädde
- 1mskgrovkornig senap
- 200gkålrot
- 100gblandsallad
- 12skivor surdegsbröd
- 2mskolivolja
- 1msksmör
- ca 1dlrågmjöl till panering
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Skiva surdegsbrödet så tunt som möjligt och låt de ligga framme över natten så att de torkar eller snabbtorka i ugnen.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Ansa och skär ner kålroten i sockerbitsstora tärningar, lägg på en plåt med 1 msk olivolja. Rosta kålroten i ca 10 minuter tills den är gyllenbrun. Smaka av med salt.
4. Avlägsna senor från levern, panera kycklinglevern i rågmjöl, stek i smör ca 1-2 minut på var sida.
5. Slå på grädden och rör i senapen, låt koka i ca 1 minut. Lägg i persiljan, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
Upplägg
1. Vänd upp blandsalladen i 1 msk olivolja.
2. Placera kycklinglevern med sås mitt på tallriken, salladen ovan på kycklinglevern strö bitar av kålroten runt om samt placera 3 tunna skivor surdegsbröd på salladen.