Salladsplock med asiatiska kräftstjärtar

Publicerat:
2017-08-21Tillagningstid:
En liten god marinad sätter asiatisk sprätt på kräftstjärtarna tillsammans med knaprig selleri.
Ingredienser
12 - 16portioner
- 12-16blad av hjärtsallad (gemsallad) eller delade romansalladsblad
- 1burk(ar)kräftstjärtar i lag, 170 g avrunnen vikt
- 1stor klyfta vitlök, helst färsk
- 2stjälkar bladselleri
- 1msksesamolja
- 1mskrapsolja
- 1-2msksesamfrön, gärna rostade
- ev salt
Så lagar du
1. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Finhacka vitlök och selleri, blanda i en skål med sesamolja, rapsolja och sesamfrön. Vänd ner kräftstjärtarna och låt dra en stund.
2. Smaka av med lite salt. Fördela på salladsbladen och servera.
Dryckestips
Vitt vin:
Boschendal Brut Chardonnay Pinot, Sydafrika
Nr 7889, 109 kr
Lamglois Crémant de Loire Brut, Frankrike
Nr 7404, 139 kr
Palmer & Co Brut Reserve, Frankrike
Nr 7372, 259 kr
2008 Nicolas Feuillatte Blanc de Blancs, Frankrike
Nr 7592, 319 kr
Louis Roederer Brut Premier, Frankrike
Nr 7602, 419 kr
Alkoholfritt:
Billabong Sparkling, Australien
Nr 1945, 58 kr