Salta karamelläpplen

Publicerat:
2018-01-17Tillagningstid:
Enkel och god dessert som bjuder på det lilla extra.
Ingredienser
4portioner
- 4äpplen i bitar eller skivor
- 1dlDulce de leche
- 1dlmandel (hackad eller splitter)
- smör till stekning
Smaksättare
- vanilj, kardemumma, kanel, ingefära eller muskot
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader eller varmluft 200 grader.
2. Fräs äppelbitarna gyllene i smör i en ugnsfast gjutjärnsstekpanna.
3. Vill du ha mer sting kan du smaksätta med t ex vanilj, kardemumma, kanel, ingefära eller muskot.
4. Bred dulce de leche över äppelblandningen, strö på salt och mandel.
5. Baka till gyllene färg.
Tips
Servera gärna med en klick glass eller crème fraiche eller tjock yoghurt smaksatt med socker och vanilj.