Salta påskbakelser

Publicerat:
2013-03-27Tillagningstid:
Alla älskar potatis! Så testa laga denna annorlunda men supergoda variant.
Ingredienser
24portioner
- 4arkfilodeg
- 3stpotatisar, skalade, i bitar
- ½stblomkålshuvud, i bitar
- 25gsmör + 50 g till pensling
- ½dlvispgrädde
- 2stäggulor
- 100 ggetost, smulad
- 1dlgrillad, inlagd paprika, i bitar
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Koka potatisen 10 minuter i saltat vatten, tillsätt blomkål och koka tills allt är mjukt.
2. Häll av vattnet, mosa med smör. Rör ner grädde, gulor, ost och paprika, smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
3. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Ta fram ett blad av filodegen, bädda in de blad som inte används i fuktiga handdukar. Pensla bladet med smör och skär i 12 bitar.
4. Lägg ihop två bitar omlott och lägg ner i en liten form med stabila kanter. Upprepa med samtliga degblad. Fyll med potatisröran och pensla kanterna med smör. Grädda tills degen är gyllene, ca 7 minuter.