Saltbakad sötpotatis med crème fraiche, röd lök och ost

Publicerat:
2013-05-07Tillagningstid:
Bakad sötpotatis i ugn med klassiska tillbehör.
Ingredienser
4portioner
- 4stsötpotatisar
- grovt salt
Till servering
- 2dlcrème fraiche
- 1ströd lök, hackad
- 1dlriven ost
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Häll grovsalt i en ugnsfast form, tryck ner potatisarna i saltet och picka hål i dem ett par gånger med en kniv.
2. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, cirka 50 minuter.
3. Snitta, tryck till så de öppnas. Servera med crème fraiche, röd lök och ost.
Tips
Spara saltet och använd det igen.
Om du vill grilla potatisarna, så förkoka dem knappt mjuka, dela mitt itu. Pensla ytan med lite olja, salta, peppra och grilla.