Saltinbakad havsöring

Publicerat:

Ingredienser

10portioner

  • 1kg
    svarta oliver
  • 5kg
    grovt salt
  • 2st
    äggvitor
  • 2st
    havsöringar à 1,4 kg
  • 1knippa(or)
    rosmarin
  • 2st
    citroner

Så lagar du

Kör oliverna med kärnor i matberedare, pulsera. Blanda dem väl med äggvitorna och saltet i en stor skål.

Gör två saltbäddar 2-3 cm tjocka för fiskarna i en ugnspanna och lägg dem på bäddarna. Fyll bukhålorna med rosmarin och citronskivor.

Värm ugnen till 180 grader. Täck fiskarna med ett 2-3 cm tjockt salttäcke. Lägg ev. ugnsfolie i hopkrullade "korvar" längs fiskarna för att hålla saltet på plats. Ugnsbaka i 20 min., stick sen in en kniv i den tjockaste delen av en fisk. Om kniven känns varm är fiskarna klara. Låt stå i 10 min. innan saltskorpan tas bort.

Såga med vågtandad kniv runt basen, akta fiskköttet. Lyft av "locket", helt eller i bitar. Borsta av överflödigt salt. Skär upp köttet från ryggraden och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!