Saltkokt broccoli med ingefärsdressing

Publicerat:
2020-03-13Tillagningstid:
Att saltkoka grönsaker är en intressant teknik som ger bra konsistens och bevarar bra stuns i grönsakerna. Detta snabbmarinerade tillbehör får hög fräschör med ingefära och lime som smakbärare.
Ingredienser
4portioner
- 300gbroccoli
- ½dlsalt till kokning
Dressing
- 1lime, saft och skal
- 2-3cmingefära
- 1 nypasocker
- 1msksoja
Topping
- rostade cashewnötter
- färsk koriander
Så lagar du
1. Gör en dressing med soja, limesaft och zest, socker och finriven ingefära.
2. Koka upp 5 dl vatten med saltet och låt broccolin koka under lock ca 2-3minuter.
3. Lyft broccolin och vänd ihop med dressingen medan den är varma så suger den åt sig av dressingen.
4. Servera genast med krossade cashewnötter och koriander.