Samosas

Samosas.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mamma Marie-Beatrice och dottern Daisy lagar köttfärsfyllda smördegsknyten med het pilli pilli-sås.

Ingredienser

4portioner

  • 4bit(ar)
    smördeg
  • vitlök
  • gul lök
  • färsk persilja
  • lite färsk koriander
  • purjolök
  • köttfärs
  • salt
  • mjöl
  • vatten
  • olja till fritering

Såsen

  • gul lök
  • olivolja
  • vinäger
  • citron
  • färsk chili

Så lagar du

I det här receptet finns inga mängder angivna. Prova dig fram efter tycke och smak.

1. Skala, krossa/hacka vitlök och gul lök. Fräs i en stekpanna.

2. Lägg i köttfärs och hackad purjolök och stek tills det fått färg. Lägg i i persilja, koriander och salt. Rör ihop och låt steka tills köttet är genomstekt.

3. Förbered smördegen genom att vika i form av pralinstrutar. Limma ihop kanterna med en mjöl- och vattenblandning.

4. Lägg köttfärsen i mitten och stäng smördegen.

5. Värm upp oljan i en kastrull till runt 100 grader. Lägg i dina samosas och fritera tills de blivit gyllenbruna och frasiga.

6. Ta upp dem och låt dem rinna av på papper. Lägg dem sedan på ett galler så de inte förlorar sin frasighet.

Pilli pilli-sås

1. Mixa ihop färsk chili och lök till en slät puré.

2. Häll över till en skål och tillsätt resten av ingredienserna efter smak. Du kan anpassa hettan på såsen genom vilken typ av chilli du väljer. Styrkan sitter även i kärnorna så ta bort dem om du önskar en mildare sås.

3. Servera samosan tillsammans med pilli pilli-såsen.

Dela det här receptet med dina vänner!