Sandras sommarsallad

Publicerat:
2019-09-25Tillagningstid:
Bygg alltid din sallad i lager på tallriken, snarare än att blanda allt i en stor skål. På så sätt ser du de vackra råvarorna och varje tugga upplevs annorlunda än den förra.
Ingredienser
2 - 4portioner
- 1literblandat grönt, gärna med lite karaktär som ruccola eller grönkål
- 2dlmatvete, kokt
- 2dlsvarta linser, kokta
- 1mozzarella
- 2dlbjörnbär
- 1dlrostade frön
Dressing
- 2mskcitronsaft
- 6mskolivolja
- 1mskdijonsenap
- 2tskfärsk timjan
- 1tsksalt
Så lagar du
1. Koka matvete och linser på väldigt låg temperatur i rikligt med saltat vatten. Koka tills de är mjuka men ändå med ett tuggmotstånd och en nötighet. Spola av tills kallt.
2. Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och vispa med en gaffel tills det bildat en fin dressing.
3. Lägg dina gröna blad i botten på ett stort fat eller på tallrikar, strö över matvete och sedan linser.
4. Riv mozzarellan i bitar och lägg den i mitten av salladen.
5. Placera ut bären eller frukten luftigt och ringla över dressing.
6. Toppa till sist med rostade frön och gärna någon färsk ört.