Sandras Toast Skagen

Publicerat:
2019-08-14Tillagningstid:
Med inspiration från Tore Wretmans klassiska toast skagen har jag skapat en lite lättare variant med härligt krisp från rättika.
Ingredienser
4portioner
- 4skiva(or)ljust formbröd eller baguette
- 50gsmör
- 500gräkor, MSC-märkta
- 1dlcrème fraiche
- 1dlmajonnäs
- 1knippa(or)dill
- 10cmrättika
- 1tsksalt
- 1citron, skal och saft
Så lagar du
1. Smält smöret i en panna och stek brödet frasigt på båda sidor, salta en aning. Låt brödet svalna på galler.
2. Tärna den skalade rättikan smått, ca 3 x 3 mm. Blanda sedan rättikan med räkor, majonnäs, crème fraiche.
3. Finhacka dillen, ca 1 dl, och blanda ner den tillsammans med salt, ca 1 msk citronzest och en skvätt citronsaft.
4. Fördela röran på bröden och ät genast!
Tips
Gör gärna röran dagen innan, eller till och med två dagar innan. Smakerna förstärks och blir bara bättre. Men lägg den inte på brödet förrän precis innan servering!