Saras majssoppa med tonfisksnittar

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 2st
    Potatisar
  • 1msk
    Olja (att fräsa lök i)
  • 1burk(ar)
    Majs
  • 1st
    Gul lök
  • 1st
    Buljongtärning
  • 1/2liter
    Vatten
  • 2tsk
    Kokosmjölk
  • Pressad citron
  • Salt och peppar
  • Chili efter smak
  • Färsk koriander
  • 1burk(ar)
    Tonfisk
  • 2st
    Tomater
  • 1st
    Rödlök
  • 2msk
    Naturell yoghurt
  • Salt och peppar
  • Fullkornsbröd

Så lagar du

Skala och hacka potatisen grovt. Fräs hackad lök i kastrull. Tillsätt potatis och majskorn.

Tillsätt vatten, buljong, kokosmjölk och chili. När potatisen är mjuk, ta av från spisen.

Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen eller i en matberedare.

Blanda tonfisk, finhackad rödlök och yoghurt, smaka av med salt och peppar. Lägg röran på brödet och skär sedan på diagonalen så att det blir trekanter. Avsluta med tomatskivor och kanske ett varv med svartpepparkvarnen.

Servera soppan med färsk koriander på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!