Saras majssoppa med tonfisksnittar
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 2stPotatisar
- 1mskOlja (att fräsa lök i)
- 1burk(ar)Majs
- 1stGul lök
- 1stBuljongtärning
- 1/2literVatten
- 2tskKokosmjölk
- Pressad citron
- Salt och peppar
- Chili efter smak
- Färsk koriander
- 1burk(ar)Tonfisk
- 2stTomater
- 1stRödlök
- 2mskNaturell yoghurt
- Salt och peppar
- Fullkornsbröd
Så lagar du
Skala och hacka potatisen grovt. Fräs hackad lök i kastrull. Tillsätt potatis och majskorn.
Tillsätt vatten, buljong, kokosmjölk och chili. När potatisen är mjuk, ta av från spisen.
Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen eller i en matberedare.
Blanda tonfisk, finhackad rödlök och yoghurt, smaka av med salt och peppar. Lägg röran på brödet och skär sedan på diagonalen så att det blir trekanter. Avsluta med tomatskivor och kanske ett varv med svartpepparkvarnen.
Servera soppan med färsk koriander på toppen.