Sashimi på gös

Publicerat:
2017-03-23Tillagningstid:
Om du vill laga en nordisk sashimi är gös sannolikt den bästa fisk du kan använda. Den är mild och god i smaken samt lätt att hantera. Här är Filip Langhoffs recept på gössashimi.
Ingredienser
4portioner
- 1gös
- 1knippe ängsyreblad
- 12små salladsblad
- salt
- 6shiitake
- 1liten gurka
- kallpressad rybsolja
- 1liten lök
Så lagar du
1. Rensa, fjälla och filéa gösen.
2. Skär gurkan i tunna strimlor.
3. Skär shiitakesvampen och löken i tunna skivor.
4. Strö salt över båda och låt dem stå i några minuter.
5. Blanda löken, svampen och gurkan med två matskedar rybsolja.
6. Skär tunna skivor av gösfilén.
7. Ta ett mellanstort sallatsblad, lägg några skivor av gösen på bladet. Toppa med svampsalladen och strö över en nypa riven ängssyra (eller andra örter).
8. Servera som snacks med ett glas champagne.