Sashimi på öring med sallad och wasabidressing

Sashimi på öring med sallad och wasabidressing

Ingredienser

4portioner

  • 1/2kg
    öringfiléer

Sashimilag:

  • 1st
    lime
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1 1/2dl
    japansk soja
  • 1/2dl
    flytande honung

Wasabidressing:

  • 1 1/2dl
    gräddfil
  • 2msk
    färdig wasabi
  • 1/2st
    citron
  • salt och peppar
  • 1st
    huvudsallad
  • 1knippa(or)
    färsk dill
  • 1st
    rödlök

Så lagar du

<b>Sashimi:</b>

Riv skalet och pressa juice från limen. Riv även vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienserna till sashimilagen. Man bör alltid frysa fisken innan man äter den rå eftersom det tar bort parasiter. Putsa de tinade filéerna och skär bort eventuellt skinn. Skär öringen i 1-2 cm breda skivor. Lägg öringen i en stor skål och häll över sashimilagen och låt stå och dra i ca 1 1/2 timme.

<b>Sallad med wasabidressing:</b>

Blanda gräddfil, wasabi och citronsaft. Smaksätt med salt och svartpeppar. Dela huvudsallaten i stora klyftor. Grovhacka dillen. Finhacka rödlök och blanda allt med wasabidressingen.

Häll upp marinaden i små skålar. Lägg upp sashimi och sallad på fat och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!