Ingredienser
4portioner
- 1/2kgöringfiléer
Sashimilag:
- 1stlime
- 2klyfta(or)vitlök
- 1 1/2dljapansk soja
- 1/2dlflytande honung
Wasabidressing:
- 1 1/2dlgräddfil
- 2mskfärdig wasabi
- 1/2stcitron
- salt och peppar
- 1sthuvudsallad
- 1knippa(or)färsk dill
- 1strödlök
Så lagar du
<b>Sashimi:</b>
Riv skalet och pressa juice från limen. Riv även vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienserna till sashimilagen. Man bör alltid frysa fisken innan man äter den rå eftersom det tar bort parasiter. Putsa de tinade filéerna och skär bort eventuellt skinn. Skär öringen i 1-2 cm breda skivor. Lägg öringen i en stor skål och häll över sashimilagen och låt stå och dra i ca 1 1/2 timme.
<b>Sallad med wasabidressing:</b>
Blanda gräddfil, wasabi och citronsaft. Smaksätt med salt och svartpeppar. Dela huvudsallaten i stora klyftor. Grovhacka dillen. Finhacka rödlök och blanda allt med wasabidressingen.
Häll upp marinaden i små skålar. Lägg upp sashimi och sallad på fat och servera.