Satay med jordnötssås

Publicerat:
2022-10-12Tillagningstid:
Innerfiléer från kyckling är enkelt och smart att använda när du gör den här thailändska favoriträtten.
Ingredienser
5portioner
- ca 600gekologisk kycklinginnerfilé
Marinad
- 1ekologisk lime, finrivet skal
- ½dljapansk soja
- 1mskfisksås
- 2mskrapsolja
- 1tsknymald svartpeppar
Jordnötssås
- 2dlsaltade jordnötter
- 1burk(ar)kokosgrädde eller kokosmjölk, ca 400 g
- 4-6tskröd currypasta
- 1mskråsocker eller strösocker
- 1mskpressad lime
- 1mskfisksås
Tillbehör
- jasminris
- gurksallad, se separat recept
- limeklyftor
Så lagar du
1. Blanda marinaden och lägg ner innerfiléerna och vänd runt. Låt marinera ca 1 timme. Blötlägg träspett.
2. Sås: Finhacka jordnötterna, gärna i matberedare. Blanda jordnötter, kokosgrädde, currypasta, socker, limesaft och fisksås. Sjud 30–40 minuter utan lock på svag värme, stormkoka inte. Smaka av.
3. Sätt ugnen på grill 275°. Trä upp kycklingen på spetten och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grilla dem ca 5 minuter på var sida högt upp i ugnen. Kontrollera att de är genomstekta. Servera med ris, gurksallad och limeklyftor.
Tips
Får du sås över kan du frysa in den till ett senare tillfälle.