Satay med jordnötssås

Satay med jordnötssås

Publicerat:

Tillagningstid:

Innerfiléer från kyckling är enkelt och smart att använda när du gör den här thailändska favoriträtten.

Ingredienser

5portioner

  • ca 600g
    ekologisk kycklinginnerfilé

Marinad

  • 1
    ekologisk lime, finrivet skal
  • ½dl
    japansk soja
  • 1msk
    fisksås
  • 2msk
    rapsolja
  • 1tsk
    nymald svartpeppar

Jordnötssås

  • 2dl
    saltade jordnötter
  • 1burk(ar)
    kokosgrädde eller kokosmjölk, ca 400 g
  • 4-6tsk
    röd currypasta
  • 1msk
    råsocker eller strösocker
  • 1msk
    pressad lime
  • 1msk
    fisksås

Tillbehör

  • jasminris
  • gurksallad, se separat recept
  • limeklyftor

Så lagar du

1. Blanda marinaden och lägg ner innerfiléerna och vänd runt. Låt marinera ca 1 timme. Blötlägg träspett.

2. Sås: Finhacka jordnötterna, gärna i matberedare. Blanda jordnötter, kokosgrädde, currypasta, socker, limesaft och fisksås. Sjud 30–40 minuter utan lock på svag värme, stormkoka inte. Smaka av.

3. Sätt ugnen på grill 275°. Trä upp kycklingen på spetten och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grilla dem ca 5 minuter på var sida högt upp i ugnen. Kontrollera att de är genomstekta. Servera med ris, gurksallad och limeklyftor.

Tips

Får du sås över kan du frysa in den till ett senare tillfälle.

Dela det här receptet med dina vänner!