Sauterad kycklinglever med sallad på vattenkrasse och rädisor
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
5portioner
- 500gkycklinglever
- 2mskolivolja
- 4stscharlottenlökar
- 1tskhavssalt
- 2mskströsocker
- 1mskvatten
- 90gsmör
- 1 1/4dlkonjak
- 1 1/4dlsherryvinäger
- 1/2tskhavssalt
- 1nypa(or)vitpeppar
- vitt surdegsbröd
<b> salladen:</b>
- 3 1/2dlvattenkrasse
- 1dlrädisor
- 1mskcitron
- 1mskolivolja
- 1/2tskhavssalt
Så lagar du
Putsa och skölj kycklinglevern, torka med hushållspapper. Hetta upp oljan i stekpanna, fräs och rör löken med salt på hög värme i 1 min. Strö på sockret och fräs och rör i ca 2 min. tills löken är lättbrynt. Sänk värmen, häll i vatten och sjud i 1 min. Ta upp löken med hålslev och låt stå.
Lägg hälften av smöret i pannan och smält tills det bubblar. Lägg i hälften av levern och stek på hög värme snabbt på båda sidor. Den ska vara rosa inuti. Lägg upp levern och låt stå med folie över. Gör likadant med resten av levern.
Häll konjak och vinäger i skyn och sjud i ca 5 min. tills hälften återstår. Lägg tillbaks kycklinglevern i pannan med 1/2 tsk salt och löken. Stek och rör i 1/2 minut tills allt är genomvarmt.
Lägg salladsingredienserna i en skål och blanda försiktigt. Lägg upp kycklinglevern på ett fat, lägg salladen ovanpå. Peppra och servera med rostat vitt surdegsbröd.