Sauterade knivmusslor med ruccola och citron

Ingredienser

4portioner

  • 1
    nät knivmusslor
  • 3msk
    msk olivolja
  • 1st
    finhackad chili
  • 1st
    stor finhackad vitlöksklyfta
  • 1
    ask ruccolasallad
  • nymald svartpeppar
  • 1st
    citron (tillbehör)

Så lagar du

1. Skölj och kasta öppna musslor som inte sluter sig om du knackar på skalet.

2. Fräs olivolja med hackad chili och vitlök. Tillsätt knivmusslorna och sautera dem några minuter under omrörning tills de öppnar sig.

3. Ta upp dem och lossa musslan från skalet.

4. Skölj, torka och fördela rucolasalladen på assietter. Lägg musslorna ovanpå. Vrid över rejält med svartpeppar och servera med citronklyftor så att var och en kan pressa över.

Dela det här receptet med dina vänner!