Schweizerschnitzel

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En krispigt god schnitzel slår det mesta när det kommer till klassisk husmanskost.
Ingredienser
4portioner
- 8skivor kalvinnanlår
- 4skivor rökt skinka
- 4skivor Schweizerost
- Panering:
- 2dlvetemjöl blandat med salt o peppar i en skål
- 2stägg - uppvispade med en gaffel i en skål
- 2dlströbröd i en skål
Så lagar du
1. Bulta ut köttskivorna så dom blir tunna, salta och peppra.
2. Lägg en skiva kött, en skiva skinka, en skiva ost och avsluta med en skiva kött till.
3. Fäst ihop schnitzlarna med tandpetare så dom håller ihop.
4. Doppa sedan schnitzlarna först i mjölet, sen i ägget och tillsist i ströbrödet.
5. Stek dom i smör, 5 minuter på varje sida. Tag bort tandpetarna.
Servera med råstekt potatis, gröna ärtor och sallad!