Schweizerschnitzel

Råvaror på bricka

Publicerat:

Tillagningstid:

En krispigt god schnitzel slår det mesta när det kommer till klassisk husmanskost.

Ingredienser

4portioner

  • 8
    skivor kalvinnanlår
  • 4
    skivor rökt skinka
  • 4
    skivor Schweizerost
  • Panering:
  • 2dl
    vetemjöl blandat med salt o peppar i en skål
  • 2st
    ägg - uppvispade med en gaffel i en skål
  • 2dl
    ströbröd i en skål

Så lagar du

1. Bulta ut köttskivorna så dom blir tunna, salta och peppra.

2. Lägg en skiva kött, en skiva skinka, en skiva ost och avsluta med en skiva kött till.

3. Fäst ihop schnitzlarna med tandpetare så dom håller ihop.

4. Doppa sedan schnitzlarna först i mjölet, sen i ägget och tillsist i ströbrödet.

5. Stek dom i smör, 5 minuter på varje sida. Tag bort tandpetarna.

Servera med råstekt potatis, gröna ärtor och sallad!

Dela det här receptet med dina vänner!