Scones med rabarbersylt

Publicerat:
2017-06-13Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
Scones
- 4dlvetemjöl
- ½tsksalt
- 1 ½tskbakpulver
- 100gsmör
- ca 4dlfilmjölk
Rabarbersylt
- 400grabarber
- 300gsocker
- 5cmfärsk ingefära
Så lagar du
Scones
1. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
2. Smula ner smöret och arbeta in det ordentligt med fingrarna tills det är klumpfritt.
3. Tillsätt filmjölken och dra samman degen med en kniv eller sked. Knåda inte degen.
4. Klicka ut sconesen på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av en sked i önskad storlek.
5. Baka i mitten av ugnen tills de är gyllene på 220 grader i ca 25–30 minuter.
Rabarbersylt
1. Tvätta och skala rabarbern. Skär ner den i mindre bitar, ca 2 cm.
2. Lägg rabarber och socker i en kastrull. Skala ingefäran och lägg ner den hel i kastrullen.
3. Koka upp allt hastigt på hög värme under omrörning. Koka tills sylten har tjocknat, eller tills den når ca 106 grader.
4. Häll upp sylten i en steriliserad burk och förvara svalt och mörkt.
Servering
Dela sconen, bred på vispad grädde och rabarbersylt och servera med en stor kopp te.