Sega äppelremmar

Publicerat:
2019-09-03Tillagningstid:
När man förätit sig på färska och friska äpplen så kokar men dem till en kryddig och magisk mos och gör härligt sega och goda äppelremmar!
Ingredienser
4portioner
- äppelmos (utgå från Sandras recept)
- kardemumma, kanel eller rosmarin
Så lagar du
1. Utgå från Sandras äppelmos med honung.
2. Bred ut mosen ca 3 mm tjockt på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
3. Smaksätt gärna med kardemumma, kanel eller rosmarin som du strör över.
4. Sätt in plåten i ugnen på 70 grader och låt den stå tills moset torkat och fått en läderaktig konsistens. Skär eller klipp i 3 cm breda remsor, rulla ihop och förvara i en lufttät burk. Eller ät upp genast!
Tips
Beroende på hur stora och hur saftiga dina äpplen är så kan tiden i ugnen variera, oroa dig inte utan ha tålamod!