Semifreddo med äppelsirap

Semifreddo med äppelsirap

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    vispgrädde
  • 200g
    mörk choklad
  • 1dl
    pekannötter
  • 2st
    ägg
  • 1st
    vaniljstång
  • 1dl
    strösocker
  • 1st
    äpple
  • 2msk
    äppeljuicekoncentrat
  • 1dl
    sockerkaramell

Så lagar du

Vispa grädde. Hacka det mesta av chokladen och blanda ner i grädden tillsammans med pekannötterna.

Separera äggulor och äggvitor. Skrapa ur en vaniljstång och häll innanmätet i äggulorna. Tillsätt 1 dl strösocker och vispa med elvisp.

Häll en halv matsked strösocker i äggvitorna och vispa därefter till skum.

Rör i ägguleröran i äggvitorna, lite i taget. Häll därefter över äggkrämen i grädden och blanda försiktigt.

Portionera ut i glas och ställ i frysen.

Skala och tärna äpplet. Häll äppeljuicekoncentrat och sockerkaramell i en kastrull. Tillsätt äppelbitarna och låt koka ihop till en sirap.

Häll sirapen över den kalla glassen och toppa med 0,5 dl riven choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!