Ingredienser
4portioner
- 2dlvispgrädde
- 200gmörk choklad
- 1dlpekannötter
- 2stägg
- 1stvaniljstång
- 1dlströsocker
- 1stäpple
- 2mskäppeljuicekoncentrat
- 1dlsockerkaramell
Så lagar du
Vispa grädde. Hacka det mesta av chokladen och blanda ner i grädden tillsammans med pekannötterna.
Separera äggulor och äggvitor. Skrapa ur en vaniljstång och häll innanmätet i äggulorna. Tillsätt 1 dl strösocker och vispa med elvisp.
Häll en halv matsked strösocker i äggvitorna och vispa därefter till skum.
Rör i ägguleröran i äggvitorna, lite i taget. Häll därefter över äggkrämen i grädden och blanda försiktigt.
Portionera ut i glas och ställ i frysen.
Skala och tärna äpplet. Häll äppeljuicekoncentrat och sockerkaramell i en kastrull. Tillsätt äppelbitarna och låt koka ihop till en sirap.
Häll sirapen över den kalla glassen och toppa med 0,5 dl riven choklad.