Semifreddo med punsch och choklad

Ingredienser

4portioner

  • 2dl
    vispgrädde
  • 200g
    mörk choklad, minst 70% kakaohalt
  • 1dl
    pekannötter
  • 2
    ägg
  • 1
    vaniljstång
  • 1dl
    socker
  • 2msk
    punsch

Så lagar du

Vispa grädde. Hacka det mesta av chokladen och blanda ner i grädden tillsammans med pekannötterna och punschen. Separera äggulor och äggvitor. Skrapa ur vaniljstången och häll innanmätet i äggulorna. Tillsätt 1 dl strösocker och vispa med elvisp. Häll en halv matsked strösocker i äggvitorna och vispa därefter till skum. Rör i ägguleröran i äggvitorna, lite i taget. Häll därefter över äggkrämen i grädden och blanda försiktigt. Portionera ut i glas och ställ i frysen. Toppa med 0,5 dl riven choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!