Ingredienser
4portioner
- 2dlmaränger
- 250gricottaost
- 450gmascarponeost
- 3mskflorsocker
- 2mskpunsch
- skal och saft från 1 apelsin
Kolasås:
- 2dlgrädde
- 1dlsocker
- 1dlljus sirap
- 2msksmör
- 1/2stfärsk ananas till servering
Så lagar du
Den här rätten går bra att förbereda dagen innan den skall serveras.
Dagen innan
Krossa marängerna grovt och blanda med ricottaost, mascarponeost, florsocker, punsch samt rivet apelsinskal och -saft. Rör försiktigt, så inte osten får en för lös konsistens.
Lägg i portionsformar och jämna till ytan. Ställ in i frysen dagen innan, eller i minst 2-3 timmar.
Serveringsdagen
Ta ut semifreddon ur frysen och ställ i kylen i ca 10-15 minuter innan servering.
Blanda alla ingredienserna till kolasåsen i en kastrull, koka i ca 15 minuter. Såsen ska få en seg och rinnig konsistens.
Skala och kärna ur ananasen. Skiva den tunt. Lägg 5-6 skivor ananas omlott på varje assiett.
Stjälp upp en semifreddo på varje tallrik. Doppa formarna i lite varmt vatten så lossnar de lättare. Lägg en ananasskiva på toppen och avsluta med att slå över lite av den varma kolasåsen.