Senapssill

Senapssill.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fräsch variant av den klassiska svenska högtidssillen.

Ingredienser

  • 1ask(ar)
    5-minuterssill, 420 g

Senapssås

  • ½dl
    söt grovkornig senap
  • 2msk
    muscovadosocker
  • 1msk
    dijonsenap
  • 2tsk
    vitvinsvinäger
  • 2krm
    salt
  • lite nymald vitpeppar
  • 1dl
    rapsolja
  • 1dl
    finhackad dill

Så lagar du

1. Blanda samtliga ingredienser till såsen utom olja och dill i en skål. Vispa i oljan droppvis så att såsen inte skär sig.

2. Låt filéerna rinna av. Skär dem i bitar. Rör ner den hackade dillen. Lägg ner sillbitarna.

3. Ställ kallt minst 8 timmar.

Dela det här receptet med dina vänner!