Senapsskinka med kryddiga plommon

Senapsskinka med kryddiga plommon

Ingredienser

  • 300g
    kokt julskinka
  • 2msk
    grovkornig senap
  • 1st
    äggula

Plommon:

  • 100g
    kärnfria katrinplommon
  • 1dl
    röd- eller vitvinsglögg
  • eventuellt färsk rosmarin
  • tandpetare

Så lagar du

1. Börja med plommonen. Dela plommonen i fyra bitar. Koka dem i liten kastrull med glöggen 5-10 min på svag värme tills glöggen kokat in. Låt dem kallna.

2. Skär 1/2-cm tjocka skinkskivor. Skär bort fetranden.

3. Blanda senap och äggula. Bred blandningen över skinkskivorna. Skär i bitar. Bränn med en gasolbrännare eller under grill högt upp i ugnen tills senapsblandningen stelnar. Lägg på en bit kryddkokt plommon och ev en kvist rosmarin.

Dela det här receptet med dina vänner!