Sesammarinerad lax
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600glaxfilé
- 300gglasnudlar
- 4msksesamfrön
- 1dlpurjolök
- 2stmorötter
- 100gböngroddar
Marinad
- 2stvitlöksklyftor
- 3 cmingefära
- 1/2tsksesamolja
- 1/2dljapansk soja
- 2msksweet chilisås
- 1mskvinäger
- 1/2stfärsk chili
Så lagar du
Koka glasnudlarna i lättsaltat vatten ca 3 min och kyl dem med kallt vatten. Blanda ihop marinaden. Skär laxen i tärningar och koka dem i lättsaltat vatten Slunga nudlarna med purjolök, morötterna, groddarna och hälften av marinaden. Lägg upp den varma laxen på nudlarna och häll på resten av marinaden. Strö över sesamfrön.