Sesammarinerad lax

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    laxfilé
  • 300g
    glasnudlar
  • 4msk
    sesamfrön
  • 1dl
    purjolök
  • 2st
    morötter
  • 100g
    böngroddar

Marinad

  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 3 cm
    ingefära
  • 1/2tsk
    sesamolja
  • 1/2dl
    japansk soja
  • 2msk
    sweet chilisås
  • 1msk
    vinäger
  • 1/2st
    färsk chili

Så lagar du

Koka glasnudlarna i lättsaltat vatten ca 3 min och kyl dem med kallt vatten. Blanda ihop marinaden. Skär laxen i tärningar och koka dem i lättsaltat vatten Slunga nudlarna med purjolök, morötterna, groddarna och hälften av marinaden. Lägg upp den varma laxen på nudlarna och häll på resten av marinaden. Strö över sesamfrön.

Dela det här receptet med dina vänner!