Shakshuka - grönsaksgryta med ägg

Publicerat:
2016-01-27Tillagningstid:
Den här grytan är god, prisvärd och snabblagad, dessutom ett perfekt sätt att använda upp rester. Om man vill ha lite rökt smak så kryddar man med rökt paprikapulver. Grunden är en ratatouille som går utmärkt att frysa in innan man tillsätter äggen.
Ingredienser
4portioner
- 4ägg
- 2ströda lökar, hackade
- 800gblandade grönsaker och bönor. Välj dina favoriter, t.ex. squash, aubergine, spenat, paprika, morötter i bitar eller rivna.
- 2burkar hela tomater (eller krossade)
- 2stvitlöksklyftor
- 2mskpersilja, hackad
- salt, svartpeppar
- olja till stekning
Så lagar du
1. Fräs lök och grönsaker i olja, häll på tomater. Låt koka några minuter.
2. Smaka av med vitlök, salt och peppar. Knäck ner äggen, ett i taget och låt puttra på spisen eller ställ in i ugnen på 175° tills ägget stelnat.
3. Strö på persilja. Servera som den är eller med riven ost, brytbröd eller toast att fånga upp den goda såsen med.