Shortribs

Publicerat:
2017-01-11Ingredienser
- 1½shortribs av nöt
- 5dlkalvfond
- 3lagerblad
- 2dläppelmust
- 1dlöl
- 2tskrökt chilipulver
- 1tskchiliflakes
- ½dlmuscavadosocker
- 2vitlöksklyftor
- 3msksojasås (ekologisk)
Cole slaw
- ½vitkålshuvud
- 1tsksalt
- 2msksocker
- 1tjock bit ingefärspäron 5 cm, riven
Majonnäs
- 2äggulor
- 1mskvinäger
- 1tskdijonsenap
- salt
- svartpeppar
- 1½dlmatolja (neutral)
Rostad lök
- 3schalottenlökar
- olja, till fritering
- salt
- 4fullkornsbröd, till servering
Så lagar du
Shortribs
1. Salta runtom och bryn shortribs i lite olja.
2. Lägg i en tryckkokare. Tillsätt samtliga ingredienser. Koka på max tryck i 45 min efter att det börjat pysa. I vanlig kastrull kan det ta ca en timme.
3. Lyft köttet och reducera ev buljong till simmig glaze med kraftfull smak.
4. Plocka bort benet på shortribs, sila över glazen och baka i ugn på 210 grader tills det blivit varmt.
5. Riv isär bitar och blanda med glazen. Servera på cole slaw i korvbröd toppat med rostad lök och finhackad persilja.
Cole slaw med ingefära
1. Riv kålen, blanda de övriga ingredienserna. Låt saltet dra vätskan ur kålen, kläm ur vätskan. Riv ingefäran, pressa ur all saft med handen, över salladen. Rör ner majonnäsen.
Majonnäs
1. Vispa ihop ägg, senap och vinäger.
2. Tilllsätt oljan långsamt i en stråle under vispningen. Smaka av med salt och peppar.
Rostad lök
Skiva schalottenlök tunt. Fritera i 160 grader olja. Lägg upp på papper och salta.
Tips!
Vi kokade i tryckkokare men det går också bra att koka i vanlig kastrull, det tar bara lite längre tid. Vi använde ekologisk Hereford, som är en gräsbetande nötras. Genom att vara noggrann med köttvalet får du den bästa smaken.