Sichuanräkor med soja- och chilidipp

Publicerat:
2015-11-02Tillagningstid:
Oemotståndligt kryddiga snacks.
Ingredienser
4portioner
- ½tsksichuanpeppar, hela
- 2tskfive-spice powder (kinesisk krydda)
- 40stjätteräkor (ASC-märka), skalade
- 1tsksolrosolja
- salt
Dipp
- 5mskmirin (risvinäger)
- 4mskmörk soja
- 1tskråsocker/farinsocker
- 1ströd chili, finhackad
- 1stgrön chili, finhackad
Till garnering
- 1stliten salladslök
- 1stliten röd chili
Så lagar du
1. Skär långa strimlor av salladslöken, på längdriktningen. Gör detsamma med chilin (till garnering). Lägg i var sin skål med vatten och sätt i frysen en stund.
2. Blanda alla dippingredienserna. Välj med eller utan chilifröna för varierad hetta.
3. Mortla sichuanpeppar med lite flingsalt. Rosta tillsammans med five-spice powder i en torr stekpanna 1-2 minuter på medelvärme.
4. Vänd räkorna i kryddblandningen och woka i olja på hög värme ca 2 minuter.
5. Ta ut löken och chilin ur frysen och häll av isvattnet. Sprid ut över räkorna och servera med dippen.