Siciliansk caponata

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 2stauberginer
- 2ststora gula lökar
- 3dlkrossade tomater
- 2stselleristjälkar
- 100gurkärnade oliver
- 2msksaltinlagd kapris
- 1dlrussin
- 2msksocker
- 2mskvinäger
- olivolja till stekning
- salt,peppar
Så lagar du
1. Skär auberginen i tärningar på 2,5 x 2,5 centimeter. Stek tärningarna i olivolja i omgångar tills de fått en gyllene färg, lyft upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
2. Fräs den grovt hackade löken tillsammans med sellerin, skuren i bitar. Förväll oliverna i kokande vatten 2-3 minuter. Slå bort oljan och låt de krossade tomaterna koka samman. Blanda i lök och selleri och smaksätt med socker och vinäger. Vänd ner auberginen tillsammans med oliver, kapris och russin.
3. Salta och peppra, och låt puttra under lock på svag värme cirka 10 minuter. Tillsätt lite vatten om röran blir torr. Serveras ljummen eller kall som förrätt eller som tillbehör till grillat kött eller kyckling.