Siciliansk cassata

Ingredienser
4portioner
Botten
- 2stägg
- 1 och 1/3dlsocker
- 1 och 1/3dlvetemjöl
- ½mskbakpulver
- 2mskkallt vatten
Fyllning
- 500gricottaost
- 150gsocker
- 30gosaltade pistagenötter, hackade
- 30gkanderad apelsin
- 50gchokladdroppar
- 1tskvaniljpulver
- 1tskkanel
Dekorering
- 1stgrönt marsipanlock
- 4stkanderade körsbär
- pistagenötter
- torkade blommor
- kanderade blommor
- florsocker
Så lagar du
Fyllning
- Blanda ricottaost med sockret.
- Lägg den i en sil och låt vätskan rinna ut i cirka en halv timme.
- Tillsätt vaniljpulver, kanel, chokladdropparna, pistagenötter och kanderade apelsin i ricottablandningen.
Botten
- Sätt ugnen på 250°.
- Lägg bakplåtspapper i en ugnssäkerform (18x30 ca).
- Vispa ägg och socker till en tjock, pösig smet i en skål.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
- Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
- Tillsätt vatten.
- Bred ut smeten jämt i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
- Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
- Låt kakan svalna under bakduk.
Montering
- Skär 4 runda bottnar från kakan med hjälp av ett kakmått 10 cm i diameter.
- Lägg på varje bottnar ¼ del av fyllning.
- Skär marsipanlocket så att du får 4 långa remsor.
- Linda varje bakelse med en remsa marsipan.
- Garnera med kanderat körsbär, pistagenötter och torkade samt kanderade blommor.
- Strö över florsocker.