Siciliansk cassata

Siciliansk cassata

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

Botten

  • 2st
    ägg
  • 1 och 1/3dl
    socker
  • 1 och 1/3dl
    vetemjöl
  • ½msk
    bakpulver
  • 2msk
    kallt vatten

Fyllning

  • 500g
    ricottaost
  • 150g
    socker
  • 30g
    osaltade pistagenötter, hackade
  • 30g
    kanderad apelsin
  • 50g
    chokladdroppar
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 1tsk
    kanel

Dekorering

  • 1st
    grönt marsipanlock
  • 4st
    kanderade körsbär
  • pistagenötter
  • torkade blommor
  • kanderade blommor
  • florsocker

Så lagar du

Fyllning

  1. Blanda ricottaost med sockret.
  2. Lägg den i en sil och låt vätskan rinna ut i cirka en halv timme.
  3. Tillsätt vaniljpulver, kanel, chokladdropparna, pistagenötter och kanderade apelsin i ricottablandningen.

Botten

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Lägg bakplåtspapper i en ugnssäkerform (18x30 ca).
  3. Vispa ägg och socker till en tjock, pösig smet i en skål.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
  5. Rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten.
  6. Tillsätt vatten.
  7. Bred ut smeten jämt i formen.
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 5 minuter.
  9. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.
  10. Låt kakan svalna under bakduk.

Montering

  1. Skär 4 runda bottnar från kakan med hjälp av ett kakmått 10 cm i diameter.
  2. Lägg på varje bottnar ¼ del av fyllning.
  3. Skär marsipanlocket så att du får 4 långa remsor.
  4. Linda varje bakelse med en remsa marsipan.
  5. Garnera med kanderat körsbär, pistagenötter och torkade samt kanderade blommor.
  6. Strö över florsocker.

Dela det här receptet med dina vänner!