Sidfläsk Char Siu

Publicerat:
2020-03-13Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 600gsidfläsk
Marinad
- 1klyfta(or)vitlök, pressad
- 2cmingefära, finhackad
- 1dlsoja
- ½dlhonung
- 2mskhoisinsås
- 1mskrisvin
- 1mskfivespice kryddmix
Glaze
- 3mskhonung
- 1msksoja
- 2tsksesamolja
- 1tsksichuanpeppar
Topping
- 1grön chili , finhackad
- 1röd chili, finhackad
Så lagar du
1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål.
2. Skär sidfläsket (utan svål) längs med köttfibrerna i remsor på cirka 5-6 cm. Lägg köttet i marinaden och se till att det täcks. Marinera 7-8 timmar.
3. Förvärm ugnen till 130° C varmluft eller 150° C vanlig ugn.
4. Lägg fläsket i en ugnsform tillsammans med marinaden. Täck över formen med aluminiumfolie och ställ in i ugnen i 1½–2 timmar och baka tills köttet mjuknar. Ta ut.
5. Blanda alla ingredienserna till glazen och pensla köttbitarna runt om.
6. Höj värmen till 225° C och krispa på köttet så det blir mörkt och blankt och bara precis börjar svartna i kanterna.
7. Ta ut köttet och låt det vila i 20 minuter, tranchera i tunna skivor och toppa med finhackad chili.
Tips
Den här rätten serveras både till vardags som tillbehör till enkla rätter som nudlar och fried rice men även på det kinesiska nyåret har den sin givna plats.